ObrazokKoberec sa dobre hodí pre použitie s podlahovým kúrením, ak pri výbere koberca je dbané na celkovú hrúbku materiálu nad vykurovaním. Pri výbere všetkých podkladov a vrchnej krytiny je potrebné túto skutočnosť vziať do úvahy, aby bol zaistený efektívny prenos tepla.

Vysokokvalitné podložky a jutové tkanie (vrecovina)

Je potrebné, aby koberec bol tkaný z juty a aby mal vysokokvalitnú podložku, aby nevytváral tepeľnú bariéru a neznižoval tým účinnosť systému.

27°C je maximálna teplota

Teplota podlahy nesmie nikdy prekročiť 27 °C. Termostat je použitý aj kvôli tomu aby bolo zaistené že táto teplota nebude nikdy prekročená.

Limitné hodnoty pre efektívny prenos tepla

Pri použití systému s kobercom, je potrebné dbať na zabezpečenie efektívneho výkonu systému. Všetko nad vykurovaním, vrátane podkladu, prekrytie a konečného povrchu podlahy musia byť v medziach stanovených nižšie. Typická hodnota pre koberec je 1,0-2 tog, ale mali by ste sa vždy poradiť s výrobcom o vhodnosť podlahového kúrenia. Treba zabezpečiť, aby celková Tog hodnota vrátane všetkých podložiek a prekrytia nepresahovala 2,5 jednotiek.

Inštalácia sa neodporúča, keď nasledovné limitné hodnoty nie sú splnené, lebo by to mohlo zabraňovať efektývnemu fungovaniu system.

Obmedzenia prenosu tepla
Tog Nie viac ako 2,5
RSI  Nie viac ako 0,25
R-Value Nie viac než 1,42 m²·ºK/W
U-Value Menej ako 4,0 W/(m²K)

Zadarmo Warmup citát

Warmup ponúka široký sortiment vnútorných a vonkajších elektrických vykurovacích systémov, ktoré sú kompatibilné so všetkými typmi podláh a projektov.

Cenová Ponuka
Categories : Podlahové krytiny