Obrazok

Na rozdiel od radiátorov, ktoré ohrievajú vzduch vo svojej bezprostrednej blízkosti, podlahové vykurovanie tvorí žiarenie, ktoré Vám prináša pocit tepla. Radiátory zohrievajú chladný vzduch v okolí radiátorov, čo potom stúpa nahor smerom na povalu.

Vzduch sa následne ochladí a padne smerom nadol, kde bude znova zohriatý, čím tvorí cirkuláciu vzduchu, ktorý vytvára teplo. Podlahové vykurovanie a žiarenie prináša väčšie teplo a rovnomerné ohrievanie. Znamená to, že celá podlaha sa správa ako obrovský žiarič tepla, ktorý ohrieva viac ľudí ako objekty, čo znamená, že menej tepla a energie je potrebného na dosiahnutie požadovanej teploty.

Elektrické podlahové vykurovanie

Elektrický systém funguje vďaka vykurovaciemu káblu v podlahe a zahreje sa, keď je vykurovanie zapnuté. Systém je dostupný v rohoži či fólii, záležiac od typu podlahy a ako voľný systém káblov. Je mimoriadne vhodný k dodatočnému namontovaniu, keďže nedvíha úroveň podlahy a môže byť namontovaná aj vlastnoručne. Vykurovací káblový systém je taktiež vhodný pre novostavby ako aj rekonštrukcie. Káble sa inštalujú spôsobom, aby prinášali rovnomerné vykurovanie.

Termostat je využívaný pre kontrolovanie teploty

Termostat je využívaný pre kontrolovanie teploty vykurovacieho systému. Riadi systém, kedy zapínať a keď využívate programovateľný termostat, môžete si prispôsobiť vykurovanie Vášmu životnému štýlu.

Materiály podlahy pre podlahové vykurovanie

Elektrické podlahové kúrenie môže byť použité takmer pod každým druhom podlahy, ako kachličky, koberce, drevo, laminát či PVC. V závislovsti od konštrukciu medzipodlahy a podlahy samotnej, môže byť potrebná ďalšia izolácia na zaistenie čo najcitlivejšieho systému.

Pre viac informácií ohľadom podlahového vykurovania a získanie cenníka pre váš projekt, nás neváhajte kontaktovať.

Zadarmo Warmup citát

Warmup ponúka široký sortiment vnútorných a vonkajších elektrických vykurovacích systémov, ktoré sú kompatibilné so všetkými typmi podláh a projektov.

Cenová Ponuka