Prenájom prázdninového bytu alebo voľnej spálne turistom, ktorí navštívia danú oblasť, je obľúbený spôsob, ako získať dodatočný príjem, a existuje mnoho platforiem, ktoré môžu pomôcť pri zoznámení dovolenkárov s majiteľmi domov. Jednou z kľúčových vecí, ktoré treba zohľadniť pri vytváraní príjemného prostredia pre hostí, je výber ideálneho riešenia vykurovania, ktoré zabezpečí pohodlný a ekologický pobyt. V tomto návode budeme skúmať, prečo sú elektrické systémy podlahového vykurovania skvelým nápadom pre rekreačné domy, a zistím:

  • Mnohé výhody systému podlahového vykurovania pre rekreačné domy
  • Ako jednoducho sa montuje podlahové vykurovanie
  • Ako môže energetická účinnosť elektrického podlahového vykurovania pomôcť ušetriť prevádzkové náklady 
  • Jednoduchý spôsob ovládania elektrického podlahového vykurovania
  • Ako elektrické podlahové vykurovanie nevyžaduje žiadnu údržbu

Prečo je elektrické podlahové vykurovanie ideálne pre dovolenkové prenájmy?

Systémy podlahového vykurovania sú ekologickou formou vykurovania, ktorá využíva technológiu sálavého tepla na vyhrievanie domu od zeme, čím priamo ohrieva predmety a osoby v priestore, na rozdiel od ústredného vykurovania, ktoré primárne ohrieva len vzduch. Táto forma vykurovania je udržateľnejším spôsobom vykurovania domu. Náš sortiment elektrických podlahových vykurovacích systémov potrebuje na dosiahnutie komfortnej teploty oveľa menej energie ako tradičné radiátory – vďaka čomu sú až o 40 % účinnejšie. 

Elektrické podlahové vykurovacie systémy sú ideálne pre rekreačné domy a krátkodobé prenájmy, pretože ponúkajú univerzálne, nízkonákladové riešenie vykurovania pre majiteľa a hostí. Na rozdiel od systémov ústredného kúrenia sa tieto systémy rýchlo zahrievajú, čo znamená, že hostia si môžu užívať príjemné teplo v správnom čase podľa svojich požiadaviek, bez plytvania energiou. To znamená, že elektrické podlahové vykurovacie systémy sú ideálne na občasné použitie – takže sa nemusíte obávať zbytočného používania a nepredvídaných nákladov, keď je rekreačný dom prázdny.

Systémy sú k dispozícii v dvoch formách: vykurovacie káble alebo vykurovacie rohože. Oba typy vykurovacích systémov možno použiť v novostavbách rekreačných domov a aj pri rekonštrukciách, pretože ich nízkoprofilová konštrukcia neovplyvní výšku podlahy. Výber najlepšieho vykurovacieho systému pre rekreačný objekt je založený na niekoľkých premenných, a to na dispozičnom riešení, povrchovej úprave a type podkladu priestoru. Požiadajte nás o cenovú ponuku a zistite, aký systém podlahového vykurovania je pre danú nehnuteľnosť najlepšia.

Je inštalácia elektrického podlahového vykurovania jednoduchá?

Všetky systémy Warmup sa inštalujú rýchlo a jednoducho – niektoré systémy sa inštalujú za menej ako jeden deň. Môžu byť namontované len v jednej miestnosti v existujúcom dome alebo môžu byť nainštalované v celom rekreačnom dome.

Vyhrievaný oddelený systém DCM-PRO je systém elektrického podlahového vykurovania, ktorý ponúka rýchlu inštaláciu pre miestnosti s dlažbou. Inštalatér môže jednoducho ručne vložiť kábel DCM-PRO do priloženej membrány a zabezpečiť optimálne rozloženie vykurovania pre dovolenkový dom.

Systém StickyMat je obľúbenou vykurovacou rohožou, ktorá sa inštaluje v priestoroch s pravidelným tvarom a dá sa použiť na všetky typy podláh. Je vybavený 1,8 mm vykurovacím drôtom pripraveným na optimálny tepelný výkon na predpripravených rohožiach so samolepiacim podkladom – stačí ho jednoducho rozvinúť a prilepiť na podklad. 

Náklady na inštaláciu podlahového vykurovania závisia od potrieb projektu, zvoleného systému a odmeny inštalatéra. 

Aké sú najlepšie možnosti regulácie vykurovania?

Termostaty poskytujú presnú reguláciu teploty pre systémy podlahového vykurovania a zabezpečujú dokonalé vykúrenie priestoru. Ovládanie systému pomocou inteligentného termostatu je skvelý spôsob na zvýšenie energetickej účinnosti technológie a môže ušetriť až 25 % energie v porovnaní so základnými termostatmi. 

Termostat Element WiFi využíva jednoduché dotykové tlačidlá na presné ovládanie systému a jeho elegantný, nenápadný dizajn sa hodí do každého interiéru dovolenkového domu. Termostat Element spolupracuje s aplikáciou MyHeating od spoločnosti Warmup a poskytuje automatickú reguláciu tepla, čím ponúka sálavé teplo so správnou teplotou v správnom čase bez potreby nastavovania rozvrhu. Vďaka funkcii monitorovania spotreby energie a možnosti diaľkového ovládania zvonku pomáha používanie zariadenia Element s aplikáciou MyHeating od spoločnosti Warmup znižovať straty energie a prináša výrazné úspory nákladov.

Prinesie používanie elektrického podlahového vykurovania úsporu nákladov na energiu?

Podlahové vykurovanie ohrieva miestnosť oveľa rýchlejšie ako ústredné vykurovanie a spotrebuje na to menej energie. To môže viesť k výrazným úsporám spotreby energie a zároveň k výraznému zníženiu uhlíkovej stopy nehnuteľnosti. 

Na zvýšenie účinnosti systému a ďalšie úspory by sa mal nainštalovať inteligentný termostat a sprievodná izolácia podlahy. Izolácia podlahy pomáha znižovať tepelné straty a zároveň zlepšuje časy ohrevu systému podlahového vykurovania, čím zabezpečuje maximálnu úsporu nákladov v každej nehnuteľnosti. Použitie elektrického podlahového vykurovacieho systému Warmup s izoláciou, inteligentným termostatom a jeho sprievodnou aplikáciou by mohlo výrazne znížiť ročné účty za energie v rekreačnom dome.

Akú údržbu si systém vyžaduje? 

Jednou z najväčších starostí pri prevádzkovaní dovolenkového prenájmu je údržba nehnuteľnosti. Dá sa očakávať všeobecné opotrebovanie priestoru, ale zabezpečenie čo najhladšieho chodu inžinierskych sietí ponúkne pokojný a relaxačný zážitok. 

Na rozdiel od tradičných spôsobov vykurovania elektrické podlahové vykurovacie systémy nepotrebujú častú údržbu. Po namontovaní by mali poskytovať ľahko použiteľné vykurovanie bez priebežnej údržby. Vďaka tomu je elektrické podlahové vykurovanie rozumnou a bezproblémovou investíciou pre všetkých majiteľov dovolenkových apartmánov. 

Na väčšinu našich vykurovacích riešení poskytujeme doživotnú záruku a na všetky sa vzťahuje známa inštalačná záruka SafetyNet spoločnosti Warmup, takže ak sa počas inštalácie niečo pokazí, poškodený vykurovací systém vám bezplatne vymeníme za nový. 

Ako zaobstarať systém Warmup?

Stačí vyplniť krátky formulár žiadosti o cenovú ponuku s podrobnosťami o projekte a na stránke vám ukážeme ideálny systém pre vaše požiadavky, ako aj spôsob jeho nákupu.