Inštalácia vysokokvalitnej izolácie podlahy spolu s elektrickým podlahovým vykurovacím systémom pomáha zvýšiť výkon systému a ponúka ešte väčšie úspory prevádzkových nákladov. V tejto príručke vám odpovieme na otázky týkajúce sa izolácie podlahy vrátane:

  • Ako funguje podlahová izolácia
  • Hlavné výhody podlahovej izolácie
  • Najlepšie izolačné riešenie pre dom
  • Kde inde v dome by sa ešte mala inštalovať izolácia
  • Ako kúpiť izoláciu Warmup

Čo je podlahová izolácia

Náš sortiment systémov elektrického podlahového vykurovania je energeticky účinnejší ako tradičné vykurovacie systémy, ľahko sa inštaluje, je diskrétnejší a ideálny pre novostavby aj rekonštrukcie. Aby systémy podlahového vykurovania fungovali v najefektívnejšom režime, mala by sa použiť vrstva izolácie podlahy, ktorá pomôže znížiť čas nábehu systému, rovnomernejšie rozvádzať sálavé teplo po celom priestore a znížiť tepelné straty – zabrániť úniku tepla produkovaného systémom z miestnosti. Pre naše systémy elektrického podlahového vykurovania ponúkame širokú škálu izolačných materiálov.

Výhody izolácie podlahy

1. Nižšie prevádzkové náklady

Najlepšia izolácia podlahy zabezpečí, že všetko teplo generované systémom podlahového vykurovania zostane v miestnosti a neuniká do priestorov pod ňou alebo do základov. To znamená, že dochádza k minimálnym tepelným stratám, čo vedie k nižšej spotrebe. Zvýšená reakčná schopnosť systému podlahového vykurovania pri použití izolácie tiež pomáha znížiť spotrebu energie a prináša nižšie prevádzkové náklady.

2. Spoľahlivejšie, konzistentnejšie a rýchlejšie vykurovanie

Vykurovací systém funguje tak, že rýchlo dosiahne požadovanú teplotu povrchu podlahy a potom sa vypína a zapína len podľa potreby na udržanie tejto teploty. Izolácia podlahy pomáha udržiavať teplo rovnomerne rozložené, čím sa eliminuje vznik studených a horúcich miest.

3. Zníženie hluku

Elektrické podlahové vykurovacie systémy sú už teraz tiché, ale izolácia podlahy môže skutočne pomôcť znížiť hladinu hluku spôsobenú pohybom v dome tým, že tieto zvuky pohltí a udrží vo vláknach izolácie.

Najlepšia podlahová izolácia

Pri inštalácii elektrického podlahového vykurovania je ideálnym riešením naša izolačná doska Ultralight. Je určená na izoláciu, šírenie tepla a oddelenie. Je vyrobená s viacvrstvovou konštrukciou, ktorá obsahuje hliník, netkané rúno a izoláciu PEF. Vrchná a spodná vrstva rúna vytvárajú oddeľovaciu vrstvu, ktorá pomáha chrániť pred praskaním dlaždíc a škárovacej hmoty v dôsledku pohybu podkladu. Vrstva hliníka odráža teplo smerom nahor a rovnomerne ho rozvádza po podlahe – Ultralight poskytuje o 50 % rovnomernejšie vykurovanie a o 30 % rýchlejší nábeh ako štandardné izolačné dosky. Jej zvýšená energetická úspornosť znamená, že úspory možno dosiahnuť v strednodobom aj v dlhodobom horizonte. Všetky tieto výhody sú obsiahnuté v doske s hrúbkou len 6 mm, čo znamená iba veľmi malú dodatočnú výšku hotovej podlahy a zároveň výrazne znižuje tepelné straty smerom nadol.

ultralight

Ako nainštalovať izolačnú dosku Ultralight™

Izolačné dosky Ultralight sa veľmi ľahko inštalujú. Sú ľahké a zároveň väčšie ako tradičné izolačné dosky, a ich inštalácia je rýchlejšia. Na rozdiel od cementových izolačných dosiek sa dajú rezať do oblúkov alebo zložitých tvarov pomocou skalpera.

Pri inštalácii postupujte podľa týchto 4 jednoduchých krokov: 

  • Vyčistite a osušte vyrovnaný povrch
  • Naneste základný náter bez rozpúšťadiel
  • Vyrovnajte 1/4″ flexibilného lepidla na báze cementu
  • Dosky položte na čerstvé drážky lepidla so striedavými spojmi.

Kde inde by sa ešte mala inštalovať izolácia

Neoddeliteľnou súčasťou riešenia sálavého vykurovania je kvalitná podlahová izolácia, ale aj zvyšok domu je potrebné náležite chrániť pred prenikaním studeného vzduchu, aby teplo zostalo vnútri a neunikalo von.

Steny

Inštalácia kvalitných izolačných materiálov do dutín stien je skvelým spôsobom, ako zvýšiť energetickú hospodárnosť domu a znížiť náklady na vykurovanie.

Okná

Väčšina okien na súčasnom trhu je energeticky účinná, ale ich výkonnosť možno zvýšiť tým, že sa zabezpečí dobrá izolácia dutín okolo okna. Najjednoduchšie to dosiahnete pomocou neexpanznej striekanej peny, ktorá je dostupná vo väčšine železiarstiev. Vyplní dutiny rýchlejšie a plnšie ako izolácia zo sklených vlákien a zabezpečí správne utesnenie okna.

Dvere

Podobne ako okná, aj dvere je najlepšie izolovať neexpanznou penou, ktorú možno ľahko nastriekať do otvoru, aby sa dosiahlo výborné utesnenie. V niektorých prípadoch môže byť dutina príliš tesná na to, aby sa do nej dala dostať striekacia tryska, a v takýchto prípadoch je najlepšie použiť izoláciu zo sklených vlákien a vtlačiť ju do otvoru pomocou špachtľou.

Stropy

Stropy a podkrovie sú dve oblasti, ktoré vyžadujú najväčšiu pozornosť. Keďže teplo stúpa, je tu najväčšia možnosť energetických strát.

Ako začať s projektom podlahového vykurovania

Systémy podlahového vykurovania a izolácie Warmup sú k dispozícii na použitie vo všetkých typoch miestností a so všetkými podlahovými úpravami. Ak chcete zistiť, koľko bude stáť kompletný izolovaný systém, použite náš formulár žiadosti o cenovú ponuku a my vám obratom odpovieme s podrobnou cenovou ponukou.

Cenová Ponuka

Stačí vyplniť krátky formulár žiadosti o cenovú ponuku s podrobnosťami o projekte a na stránke vám ukážeme ideálny systém pre vaše požiadavky, ako aj spôsob jeho nákupu.

Cenová ponuka