DCM-PRO s nízkym príkonom - životný štýl

Systém DCM-PRO s nízkym príkonom je najnovším vývojom spoločnosti Warmup v oblasti energeticky účinného elektrického podlahového vykurovania. V tejto odbornej príručke vám predstavíme mnohé výhody tohto inovatívneho systému, ktorý vám pomôže rozhodnúť sa, či je to správne riešenie elektrického podlahového vykurovania. Prediskutujeme nasledovné:

  • Rozdiel medzi štandardnými a nízkovýkonnými systémami DCM-PRO od spoločnosti Warmup
  • Ako je DCM-PRO s nízkym výkonom ideálny pre domácnosti s nízkymi tepelnými stratami 
  • Výhody používania tohto systému so solárnou energiou
  • Aké podlahové úpravy možno použiť
  • Koľko úspor možno dosiahnuť s nízkovýkonným DCM-PRO systémom 

Rozdiel medzi štandardnými a nízkovýkonnými systémami DCM-PRO

Štandardný výkon DCM-PRO dokáže poskytnúť flexibilný tepelný výkon 112,5 až 225 W/m², a je skvelou voľbou pre projekty, ktoré môžu využiť typický prúdový odber. Avšak keď prúdový odber je z nejakého dôvodu obmedzený, riešením môže byť systém s nižším výkonom. Nízkovýkonový kábel DCM-PRO bol špeciálne navrhnutý pre tento druh nehnuteľností. S nižším vykurovacím výkonom od 41,3 do 82,5 W/m², je tento systém elektrického podlahového vykurovania ideálny na použitie v budovách s obmedzeným elektrickým odberom a nízkou úrovňou tepelných strát.

Pre aký typ domácnosti je určený systém DCM-PRO s nízkym príkonom?

Domy so zníženým prúdovým odberom zo siete obmedzujú počet elektrických zariadení, ktoré sa môžu používať súčasne, takže použitie elektrického podlahového vykurovania so štandardným výkonom by pri vykurovaní domu ponechalo málo energie pre iné elektrické zariadenia. Inštalácia systému s nízkym príkonom, ako je napríklad nízkovýkonový DCM-PRO s priemerným výkonom 55 W/m² znižuje spotrebu energie zo siete, čo umožňuje používanie viacero iných spotrebičov v domácnosti súčasne so elektrickým podlahovým vykurovaním.

Pri nižšom množstve spotrebovanej elektriny je tiež dôležité poznamenať, že systém DCM-PRO s nízkym príkonom by mal byť inštalovaný v dobre izolovaných domoch, kde tepelné straty budú menšie alebo rovné približne 40 W/m²Inštalácia kvalitnej podlahovej izolácie s vykurovacím systémom je tiež dôležitým opatrením, ktoré je potrebné prijať, pretože zvýši účinnosť systému, skráti dobu ohrevu a zníži úroveň straty tepla cez podklad.

Môže sa systém DCM-PRO s nízkym výkonom používať so solárnou energiou? 

Áno, môže. Mimoriadne nízke nároky na energiu systému DCM-PRO s nízkym príkonom robia tento systém ideálnym na inštaláciu so fotovoltickými panelmi a batériami, ktoré svojou konštrukciou produkujú zdroje s nižším zaťažením. Fotovoltická elektrina sa stáva čoraz populárnejším zdrojom energie aj pre novostavby domov a renovačné projekty – ponúka čistú alternatívu založenú na obnoviteľnej energii oproti zdrojom s vysokými emisiami uhlíka, ako sú plynové a uhoľné elektrárne. Inštalácia nízkovýkonového DCM-PRO s fotovoltickými panelmi a batériami na ukladanie prebytočnej energie umožňuje vykurovať akýkoľvek dom bezuhlíkovou, samovytvorenou elektrinou, čím sa vytvorí udržateľnejší priestor s dramaticky zníženými prevádzkovými nákladmi.

Náklady na inštaláciu DCM-PRO s fotovoltickými systémami sa líšia v závislosti od lokality a rozsahu projektu. Ak máte záujem o inštaláciu kompletného systému elektrického podlahového vykurovania na fotovoltický pohon, sledujte vládne iniciatívy, ktoré môžu pomôcť financovať časť nákladov na inštaláciu. Získajte cenovú ponuku na podlahové vykurovanie Warmup pomocou nášho online formulára. Stačí zadať niektoré podrobnosti o projekte a my vám vrátime informáciu o tom, koľko bude vybraný systém elektrického podlahového vykurovania stáť.

Fotovoltické (solárne) panely

Aký typ podlahy je najlepšie použiť so systémom DCM-PRO?

Rovnako ako  systém so štandardným príkonom, aj DCM-PRO s nízkym príkonom je možné použiť so všetkými podlahovými krytinami, ale najvhodnejšou podlahovou krytinou sú dlaždice, aj vďaka technológii oddeľovania, ktorá môže pomôcť chrániť podlahu pred prasklinami spôsobenými bočným pohybom podkladu. Vďaka nižším energetickým požiadavkám systému je nízkopríkonový DCM-PRO dimenzovaný aj na zvýšený odpor podlahovej úpravy až do 0,3 m²⋅K/W. Čo vám umožní vybrať si z ešte širšieho výberu podlahových krytín.

DCM-PRO umožňuje najrýchlejšiu inštaláciu vykurovaného oddeleného systému, čo znamená, že energeticky úsporné teplo elektrického podlahového vykurovania si môžete vychutnať rýchlo a bez väčších problémov. Membrána DCM-PRO je vybavená samolepiacim podkladom, takže ju možno priamo prilepiť na podklad bez nutnosti použitia lepidla. Využíva tiež jedinečnú konštrukciu kastlíka, čo znamená, že je potrebné menej poteru alebo lepidla na dlaždice a pri hĺbke len 5,5 mm čo je ideálna na inštaláciu v miestnostiach všetkých veľkostí s obmedzenou výškou stropu. Ak sa DCM-PRO používa s dlažbou, možno na ňu priamo položiť obklad, alebo ak sa tento systém používa s inými podlahovými krytinami, možno ho pred finálnou úpravou podlahy pokryť vrstvou samonivelačnej hmoty.

Ako ovládať systém DCM-PRO 

Elektrické podlahové vykurovanie si vyžaduje systémový termostat, ktorý zabezpečí zónové riadenie vykurovania domu a zlepší jeho energetickú účinnosť. Skvelým regulátorom, ktorý sa dá použiť s nízkovýkonným DCM-PRO, je termostat Warmup 6iE WiFi. Termostat 6iE, ktorý je vybavený prvým dotykovým displejom smartfónu na svete na regulátore podlahového vykurovania, ponúka skutočne jednoduché používanie – jednoduchým posúvaním a ťahaním prstom nastavíte ideálny plán vykurovania. Používanie termostatu 6iE s aplikáciou MyHeating uľahčuje aj automatické vykurovanie a diaľkové ovládanie, vďaka čomu je systém vykurovania v domácnosti inteligentnejší a intuitívnejší.

Koľko energie sa dá ušetriť? 

Sálavé podlahové vykurovanie je energeticky účinnejší spôsob vykurovania a vďaka tomuto zvýšenému výkonu možno očakávať značné úspory. Nízkovýkonné elektrické vykurovanie DCM-PRO so 100 % účinnosťou a zónovou reguláciou môže znížiť spotrebu energie až o 35 % v porovnaní s tradičnými radiátorovými systémami.

Popri existujúcich úsporách elektrického podlahového vykurovania je pri použití tohto systému s fotovoltickými panelmi a batériami možné dodávať 100 % energie do systému z vlastnej výroby. Táto moderná technológia zníži emisie CO2 a zabezpečí významné dlhodobé úspory na účtoch.

Cenová Ponuka

Stačí vyplniť krátky formulár žiadosti o cenovú ponuku s podrobnosťami o projekte a na stránke vám ukážeme ideálny systém pre vaše požiadavky, ako aj spôsob jeho nákupu.

Cenová ponuka