Predstavujeme Ultralight 4v1 - novú generáciu izolácie

Inštalácia izolácie pri každom novom systéme podlahového vykurovania je dôležitá pre maximalizáciu jeho energetickej účinnosti. V tejto príručke vám ukážeme, ako je Ultralight izolačná doska Warmup naším doteraz najpokročilejším izolačným riešením. Budeme diskutovať o:

  • Prečo je dôležité používať izoláciu pri podlahovom vykurovaní
  • Výhody modelu Ultralight 4 v 1
  • Ako môže izolačná doska Ultralight pomôcť ušetriť náklady
  • Tipy na inštaláciu Ultralight
  • Zlepšenie odozvy systému podlahového vykurovania pomocou Ultralight

Prečo je dôležité používať izoláciu pri podlahovom vykurovaní

Pri inštalácii podlahového vykurovania sa vždy odporúča izolácia, pretože výrazne zlepšuje výkon vykurovacieho systému, podporuje rýchlejší čas ohrevu a znižuje tepelné straty. Kvalitná izolácia zabraňuje úniku tepla produkovaného systémom podlahového vykurovania smerom nadol, čím sa zabezpečí, že teplo zostane v miestnosti, a vďaka tejto zvýšenej účinnosti môže izolácia pomôcť aj pri úspore prevádzkových nákladov.

Ultralight je dokonalým izolačným riešením pre systémy elektrického podlahového vykurovania, pretože okrem typických výhod izolácie podlahového vykurovania sa vyznačuje aj pokročilou technológiou šírenia tepla a odizolovania a tiež vlastnosťami znižovania hluku.

Výhody izolačnej dosky Warmup Ultralight 4 v 1

Doska Ultralight bola navrhnutá so zameraním na štyri hlavné výhody: izoláciu, šírenie tepla, odizolovanie a zvukovú izoláciu. Je vyrobená s viacvrstvovou konštrukciou, ktorá obsahuje hliník, netkané rúno a izoláciu PEF a poskytuje o 50 % rovnomernejšie vykurovanie a o 30 % rýchlejší čas nahriatia ako štandardné izolačné dosky.

Izolácia

Ultralight je vyrobený s použitím vysokokvalitnej izolácie PEF, ktorá môže pomôcť skrátiť čas ohrevu elektrického podlahového vykurovania až o 76 minút a zároveň znížiť spotrebu energie až o 69 %.

Oddelenie

V dôsledku bočného pohybu podkladu (zvyčajne spôsobeného zmenami teploty prostredia) môžu kamenné a dlaždicové podlahové krytiny časom popraskať. Doska Ultralight je vybavená inovatívnou flísovou oddeľovacou vrstvou, ktorá pomáha chrániť dlaždice a škárovacie hmoty pred praskaním v dôsledku tohto pohybu.

Šírenie tepla

Viacvrstvová konštrukcia dosky Ultralight využíva aj hliníkovú difúznu vrstvu, ktorá odráža teplo produkované systémom podlahového vykurovania smerom nahor a rovnomerne ho rozvádza po podlahe. Vďaka tejto technológii je zaručené, že dom bude dokonale vyhriaty na ideálne teplotné požiadavky bez horúcich alebo studených miest.

Zvuková izolácia

Ultralight sa vyznačuje zvukovoizolačnými vlastnosťami, čo znamená, že domácnosť si môže užívať zvýšenú úroveň pokoja a ticha. Akustické vlastnosti Ultralight sú porovnateľné so špecializovanými akustickými výrobkami, ako sú guma a korok, bez toho, aby sa znížili ich izolačné, tepelné alebo oddeľovacie vlastnosti.

Ultralight a úspora prevádzkových nákladov

Nízkouhlíková technológia podlahového vykurovania môže ponúknuť nižšie dlhodobé prevádzkové náklady v porovnaní s tradičnejšími vykurovacími systémami. Použitím Ultralight na zvýšenie výkonu systému možno tieto úspory nákladov maximalizovať.

Ďalšie úspory možno dosiahnuť aj použitím inteligentného termostatu na ovládanie systému podlahového vykurovania, ktorý zabezpečí jeho optimálnu prevádzku. Termostat 6iE WiFi od spoločnosti Warmup je plný jedinečných funkcií, ako je automatické vykurovanie a vzdialený prístup, a umožňuje ušetriť až 25 % nákladov na energiu. Ultralight zvýši účinok sálavého tepelného efektu, 100 % účinného elektrického vykurovania a zónového ovládania systému Warmup, čím pomôže znížiť spotrebu energie až o 35 %.

Ako nainštalovať izoláciu Ultralight?

Ultralight izolačné dosky sa ľahko inštalujú. Sú ľahké a zároveň sú väčšieho formátu ako tradičné izolačné dosky, takže ich inštalatér môže rýchlejšie namontovať na podklad. Dosky Ultralight sa dajú rezať v oblúkoch alebo v zložitých tvaroch pomocou štandardného skalpera. Vďaka svojej  jedinečnej konštrukcii sú aj bezprašné – inštalácia je tak čistejšia ako kedykoľvek predtým.

Pri inštalácii postupujte podľa týchto 4 jednoduchých krokov:

  • Vyčistite a osušte vyrovnaný povrch
  • Naneste základný náter bez rozpúšťadiel
  • Vyrovnajte 1/4″ flexibilného lepidla na báze cementu
  • Dosky položte na čerstvé drážky lepidla so striedavými spojmi.

Doska Ultralight má hrúbku len 6 mm, čo znamená, že toto izolačné riešenie pridáva len veľmi málo dodatočnej výšky dokončenej podlahe. Práve vďaka tomu je ideálna na použitie pri projektoch renovácie domov. Ak chcete zlepšiť energetickú hospodárnosť domu a dosiahnuť ďalšie úspory na účtoch za energie, treba zvážiť inštaláciu izolácie Ultralight. Získajte bezplatnú cenovú ponuku ešte dnes.

Cenová Ponuka

Stačí vyplniť krátky formulár žiadosti o cenovú ponuku s podrobnosťami o projekte a na stránke vám ukážeme ideálny systém pre vaše požiadavky, ako aj spôsob jeho nákupu.

Cenová ponuka